nieuws

Bergingspoging gezonken woonboot in Deventer mislukt

Een poging om een gezonken woonboot aan de Hunneperkade in Deventer weer boven water te krijgen, is mislukt. Vanochtend werd met behulp van een kraan geprobeerd de boot deels uit het water te tillen, zodat de woonboot leeggepompt zou kunnen worden. Na meerdere vergeefse pogingen werd de actie gestaakt.
Afgelopen dinsdag zonk de woonboot. Er raakte niemand gewond. Waarschijnlijk waren kapot gevroren leidingen en afsluiters de oorzaak van het zinken van de woonboot. Of dat ook zo is, kan pas met zekerheid worden vastgesteld als de boot uit het water is gehaald. 

Boven water

Het dek van de woonboot moest boven water komen, zodat de boot leeggepompt kon worden en weer zelf zou gaan drijven. Met kettingen werd de boot aan de kraan bevestigd, om haar zo op te kunnen tillen. 
Doordat de woonboot schuin op de bodem ligt, schoten de kettingen telkens los. Na enkele uren is de actie gestaakt. Mogelijk moeten er duikers aan te pas komen om de boot goed te kunnen bevestigen. Wanneer er een tweede poging wordt ondernomen is nog niet bekend. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.