nieuws

Politie doet onderzoek naar kruizen op plek nieuwe moskee Enschede

Beeld van de Pegida actie tegen komst nieuwe moskee Enschede
Beeld van de Pegida actie tegen komst nieuwe moskee Enschede © Facebook Pegida Nederland
De politie doet onderzoek naar het plaatsen van kruizen op de bouwgrond van een nieuwe moskee in Enschede. ,,Samen met justitie wordt gekeken of sprake is van discriminatie'', heeft een woordvoerster van de politie zondag laten weten.
Leden van de anti-islambeweging Pegida protesteerden zaterdag opnieuw tegen de bouw van de moskee. Op een filmpje dat de organisatie op Twitter en Facebook plaatste, is te zien dat er op het bouwterrein een aantal witte kruizen is geplaatst.
De kruizen staan voor de mensen die zijn vermoord, zo stelt een stem onder het filmpje, tijdens aanslagen in Manchester, Brussel, Londen, Barcelona, Stockholm, Berlijn, Parijs. ,,Hier ziet u waartoe de islam in staat is'', zegt de stem.

Varkensbloed

De gemeente heeft de kruizen inmiddels verwijderd. In november protesteerde Pegida ook al tegen de komst van de moskee. Op een filmpje dat de organisatie toen plaatste was te zien dat iemand in een donker gewaad op het toekomstige bouwterrein een houten kruis besmeurt, naar verluidt met varkensbloed.
Burgemeester Onno van Veldhuizen noemde de actie toen ,,walgelijk". Hij noemde de beelden ,,Ku Klux Klan-achtig”.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.