nieuws

Beckum wil meer woningen kunnen bouwen

Beckum voelt zich ondergewaardeerd en achtergesteld bij Hengelo, vooral waar het gaat om woningbouw. Dat was de algemene teneur die naar voren kwam bij het politiek forum in het Proggiehoes.
Inwoners van Beckum en Oele voelden de vertegenwoordigers van alle politieke partijen aan de tand. Alleen de PVV liet verstek gaan. Centrale thema was de woningbouw, of eigenlijk het gebrek eraan.

Dalmeden

Het steekt veel inwoners dat er ten noorden van Hengelo wel een grote wijk in het buitengebied verschijnt, Dalmeden, maar dat woningbouw in Beckum zo goed als onmogelijk is. Dat heeft gevolg voor de leefbaarheid, de scholen en het verenigingsleen. Vijftien jaar geleden mocht er voor het laatst gebouwd worden. Er zijn nu twee bouwkavels beschikbaar maar die liggen ongunstig. 
De politici deden hun best de toehoorders te overtuigen van hun goede bedoelingen met Beckum en Oele. De woorden samen, leefbaar, duurzaam, en veiligheid kwamen vaak voorbij.  "Ik hoop dat ze doen wat ze beloven", meende een van de bezoekers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.