nieuws

Leerlingen De Vlinder stropen mouwen op tijdens Nationale Pannenkoekdag

Leerlingen van groep 7 van basisschool De Vlinder in Heemse deden vandaag mee aan de Nationale Pannenkoekdag. Zij bakten de hele ochtend pannenkoeken voor de ouderen van Zorgcentrum Clara Fyoena Heem.
"Het is heel gezellig om hier te zijn vandaag", vertelt Meyke. "Het is leuk om met de ouderen om te gaan en op deze manier leren wij om pannenkoeken te bakken!"
De leerlingen bakten niet alleen pannenkoeken. "We hebben ook paasbakjes en vogelhuisjes voor de ouderen gemaakt. Daar waren ze erg blij mee", vertelt Meyke.

Smaakt naar meer

Zeggen dat je pannenkoeken gaat bakken is één, maar het doen is een heel ander verhaal. Gelukkig kregen de leerlingen hulp van restaurant De Rheerzerbelten. "Vorig jaar organiseerden we dit voor het eerst en dat smaakte naar meer", vertelt Margé Hans, eigenaresse van het restaurant.
"De kinderen en ouderen zijn weer allemaal erg positief. Er ontstaan gesprekken over vroeger: heel bijzonder om te zien."

Nationale Pannenkoekdag

In Overijssel deden vandaag 128 scholen mee aan Nationale Pannenkoekdag. Landelijk lag dat aantal op 1250. En waarom worden de pannenkoeken gebakken. Die reden is volgens de organisatie heel eenvoudig: "Gewoon, omdat onze opa's en oma's best wel eens in het zonnetje gezet mogen worden." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.