nieuws

'PVV wint aan populariteit onder Syrisch-orthodoxen in Enschede'

De Syrisch-orthodoxe kerk in Enschede
De Syrisch-orthodoxe kerk in Enschede © Google Streeview
De PVV wordt steeds populairder binnen de Syrisch-orthodoxe gemeenschap van Enschede. Dat laat Erwin Ilgun, vicevoorzitter van de Suryoye Aramese Federatie Nederland optekenen door de NOS.
"Onze gemeenschap bestaat uit allerlei lagen van de bevolking, maar binnen de gemeenschap lijkt de laatste jaren de PVV aan populariteit te winnen", signaleert de in Enschede geboren Ilgun.
Volgens penningmeester Akgül van de Syrisch-orthodoxe kerk in de wijk Wesselerbrink, stemmen de Enschedese Syrische-orthodoxen niet specifiek op één partij. "Traditioneel gaan er veel stemmen naar het CDA, vanwege de christelijke geloofsovertuiging. Maar ook andere partijen als de ChristenUnie, PvdA, VVD en D66 kunnen op stemmen rekenen."

'Groot en beeldbepalend'

De grote beeldbepalende moskee is volgens Ilgun een van de redenen waarom de PVV aan populariteit wint in Enschede. "De discussie over de moskee in Enschede speelt deze verkiezingen zeker mee, omdat die zo groot en beeldbepalend is. Dit was ook voor de meeste omwonenden het bezwaar."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.