nieuws

Goed nieuws: Bennie Jolink, kievitsei en een zorgheld

Goed nieuws: Bennie Jolink, kievitsei en een zorgheld
Goed nieuws: Bennie Jolink, kievitsei en een zorgheld © RTV Oost
Het nieuws is vaak negatief en verdrietig, maar het is gelukkig niet allemaal kommer en kwel. In ons goednieuwsoverzicht hebben we de mooiste berichten van de afgelopen week een rij gezet.
Na jaren van plannen maken lijkt het dit jaar dan toch te gebeuren: het stadsstrand bij Deventer. De welstandscommissie planadviesraad heeft groen licht gegeven voor de tijdelijke bebouwing aan de Bolwerksweg.

Jolink

Het gaat weer goed met Normaal-zanger Bennie Jolink, dankzij een nieuw geneesmiddel. Jolink werkt aan een soloalbum en kondigde deze week zijn rentree aan: "Hele tournees zijn niet aan de orde, maar ik ga incidenteel weer live spelen."

Eerste kievitsei van Overijssel gevonden in Lutten

Het eerste kievitsei in Overijssel is vrijdagochtend gevonden in Lutten. Weidevogelvrijwilliger Dick Wierbos vond het exemplaar op een oude maïsakker aan de Semmelinksdijk.
Wierbos vond het nest met één ei, drie dagen nadat in Zuid-Holland het eerste ei van Nederland werd gevonden.

Gamen in het ziekenhuis

In het behandelcentrum van Isala in Zwolle krijgen kinderen tot het laatste moment voor de operatie een iPad met spelletjes in de handen om de stress te verlagen.
Elisabeth Graswinckel van het Behandelcentrum: "Als je voor de operatie overstuur bent, heeft dat ook invloed op hoe je uit de operatie komt. En dat kan het herstelproces vertragen."

Zorgheld 2018

Willy Dommerholt van woonzorgcentrum Diessenplas in Holten stond nietsvermoedend op de helikopter te wachten. Ze was in de veronderstelling dat Diessenplas in het zonnetje gezet zou worden. Maar in plaats daarvan stapte Jim Bakkum uit de helikopter en vroeg meteen naar Willy. 
Ze is namelijk uitgeroepen tot Zorgheld van 2018.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.