nieuws

Drankrijders van de weg gehaald in Hardenberg

Drankrijders van de weg gehaald
Drankrijders van de weg gehaald © iStock
De politie heeft vannacht in het Vechtdal meerdere drankrijders van de weg gehaald. Een man uit Ommen reed over het fietspad, in Bergentheim viel een bestuurder door de mand omdat zijn vriendin kotsend uit de auto hing.
Agenten zagen de auto van de Ommenaar over het fietspad rijden in Hardenberg. Ademanalyse wees uit dat de beginnend bestuurder veel te veel had gedronken. Hij blies 1,2 promille terwijl een beginnend bestuurder maximaal 0,2 promille mag blazen. Het rijbewijs is ingevorderd en de man moet zich voor de rechter verantwoorden. Bovendien kreeg hij een boete voor het rijden op het fietspad.

Kotsend uit de auto

In Bergentheim zagen agenten een vrouw kotsend half uit een auto in de berm hangen op de Kanaalweg Oost. De vrouw had volgens haar vriend, die de auto bestuurde, te veel gedronken op een feestje. 
Ook de bestuurder bleek onder invloed van alcohol. Hij stond niet meer stevig op zijn benen en kwam volgens agenten niet meer goed uit zijn woorden. Omdat agenten de man uit de gemeente Twenterand niet hadden zien rijden, werd hem een rijverbod opgelegd. Het duo heeft zich laten ophalen.

Afval op straat

Bij de McDonalds in Hardenberg werd ook nog een vervuiler op de bon geslingerd. Voor het oog van agenten gooide een automobilist afval uit zijn auto op straat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.