nieuws

Enschede investeert 2,5 miljoen in zorg en ondersteuning

Enschede investeert 2,5 miljoen in zorg en ondersteuning
Enschede investeert 2,5 miljoen in zorg en ondersteuning © RTV Oost
De gemeente Enschede investeert 2,5 miljoen euro in zorg en ondersteuning. De gemeente wil uitgaan van het 'zelfoplossend vermogen van mensen zelf' en investeert een groot deel van het bedrag in het versterken van wijkteams.
De gemeenteraad heeft in 2015 een investeringsprogramma vastgesteld voor verbetering van breed uiteenlopende zorgthema's als gezondheid, schoolverzuim, schuldbeheersing en werkgelegenheid. In totaal is hier 4,2 miljoen voor vrijgegeven. 

Budget
De afgelopen jaren is vanuit dit budget geïnvesteerd in projecten als 'Social Impact Bonds Duitsland', gericht op Enschedese werkzoekenden en Duitse werkgevers. Ook is geld gegaan naar Expeditie Enschede, dat jongereninitiatieven in de buurt ondersteunt, en de aanpak van Loverboyproblematiek.

Resterende bedrag
Volgens de gemeente is het nu belangrijk om uit te gaan van het 'zelfoplossend vermogen van mensen zelf'. Dit vertaalt zich onder andere in de investering in wijkteams. 800.000 euro van de laatste 2,5 miljoen gaat naar het versterken van deze teams, die een centrale rol moeten spelen in het Enschedese sociale domein.
Ook gaat een groot deel van het budget naar het creëren van een digitale omgeving voor cliënten (500.000 euro) en het vernauwen van de samenwerking tussen sociale teams (250.000 euro).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.