nieuws

Studenten UT struikelen over bierkratjes en pizzadozen bij vlucht voor brand

Het was zoeken naar de weg in een gang vol rook, voor een kleine honderd studenten van de Universiteit Twente in Enschede. Ze deden vandaag mee aan de ‘UT Fire Evacuation Challenge’
Bij dit kampioenschap moesten studenten zo snel en veilig mogelijk uit een brandende studentenwoning vluchten. Woningstichting De Veste en Brandweer Twente willen studenten daarmee stimuleren om zich brandveiliger te gedragen.
De Veste verhuurt bijna 2.100 studentenkamers op de Campus. Die voldoen aan alle brandveiligheidseisen, maar bij controles van de brandweer blijkt telkens weer dat de vluchtwegen geblokkeerd zijn. Om studenten met de neus op de feiten te drukken, werd er een gang in een studentenhuis op de campus vol rook gezet.
En het werkt. Bij een tocht door de gang die is volgezet met bierkratjes, pizzadozen en fietsen, is het moeilijk oriënteren door de rook. De studenten botsen geregeld tegen de obstakels op. In een volgende gang merken ze hoe het ook kan. Hier zijn alle obstakels weggehaald en is er geen enkel probleem om snel te vluchten. "Hier heb ik wel van geleerd", zegt een student. "Ik ga gauw naar huis, opruimen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.