nieuws

Wat verdient een raadslid in jouw gemeente?

Wat verdient een raadslid in jouw gemeente?
Wat verdient een raadslid in jouw gemeente? © Thinkstock / holwichaikawee
De vergoeding die een raadslid krijgt, is afhankelijk van het aantal inwoners van de gemeente. Raadsleden in bijvoorbeeld Borne, Losser, Zwartewaterland en Staphorst krijgen 617 euro bruto. Een raadslid in Enschede ontvangt 1932 euro.
Ook voor wethouders verschillen de vergoedingen. Een wethouder in Enschede ontvangt bijna negenduizend euro, terwijl een wethouder in Borne of Zwartewaterland nog geen zesduizend euro krijgt. 
Het maakt dus nogal wat uit in welke gemeente je als raadslid, wethouder of burgemeester werkt. Het grote verschil tussen de vergoedingen in de grote en kleine gemeenten was de laatste tijd in opspraak. Raadslid.nu deed een onderzoek onder raadsleden, waaruit bleek dat een meerderheid voor het verkleinen van het gat tussen de vergoedingen was.
De belangrijkste reden die zij hiervoor in het onderzoek aanvoeren is dat raadsleden vaak ongeveer eventueel tijd en energie steken in hun taken in de gemeenteraad, ongeacht de grootte van de gemeente. 
Wil jij weten wat een raadslid, wethouder of burgemeester in jouw gemeente gaat verdienen? Kijk dan op onderstaand kaartje: 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.