nieuws

Investeringsmaatschappijen Carlyle en GIC nemen chemietak AkzoNobel over (UPDATE)

AkzoNobel in Hengelo
AkzoNobel in Hengelo © RTV Oost / Rogier van den Berg
De Amerikaanse investeringsmaatschappij Carlyle en het Singaporese investeringsfonds GIC kopen de chemietak van AkzoNobel. De vestigingen van AkzoNobel in Deventer en Hengelo vallen onder het bedrijfsonderdeel speciaalchemie.
Met de overname is een bedrag gemoeid van ruim 10 miljard euro inclusief schulden van het onderdeel. Carlyle en GIC moesten het opnemen tegen rivalen als Apollo Management, een combinatie van Bain Capital met Advent International en het Nederlandse HAL Investments.

Opbrengsten verkoop naar aandeelhouders

AkzoNobel liet vorige maand weten dat de afsplitsing van de chemietak intern is afgerond. Het bedrijf sluist de opbrengsten van de verkoop door naar de aandeelhouders.
Daarmee hoopt AkzoNobel ze tevreden te stellen nadat een mogelijk lucratieve overname van het gehele bedrijf door branchegenoot PPG Industries vorig jaar niet doorging. Op de beurs steeg de koers van de aandelen AkzoNobel met ruim vijf procent.

Vakbonden: niet blij

Vakbonden waren al bang dat het chemie-onderdeel zou worden verkocht aan een investeringsfonds, omdat dat verlies van banen zou betekenen. "Als ik naar onze ervaringen in het verleden kijk, word ik niet blij", zei CNV-bestuurder Arthur Bot daarover.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.