nieuws

Sportbedrijf Almelo gaat verenigingen op privacywet voorbereiden

Sportbedrijf Almelo gaat sportverenigingen een cursus over de nieuwe privacywetgeving geven. De clubs worden voorgelicht hoe ze zorgvuldig met gegevens van hun leden moeten omgaan.
Volgens die wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) moeten bedrijven, verenigingen en vrijwilligersorganisaties bijhouden welke gegevens ze verzamelen, waarom en hoe lang ze dat doen. Als dat niet gebeurt riskeren de verenigingen hoge boetes.

Weinig verenigingen bezig

Samen met Team Sportservice organiseert Sportbedrijf Almelo daarom een cursus om de sportverenigingen ‘AVG-proof’ te maken. Het creëren van bewustwording is nodig, want nog maar weinig verenigingen bezig zijn met invoering van de AVG.

Risico's

De risico's van het onzorgvuldig omgaan met persoonsgegevens en de maatregelen die moeten worden getroffen om de privacy te waarborgen zijn de doelen van de wet. De Autoriteit Persoonsgegevens gaat bedrijven en verenigingen controleren. 

Tool
Binnenkort wordt een door de Stichting AVG Verenigingen ontwikkelde tool gelanceerd, waarmee sportverenigingen aan de slag kunnen. Met dit online programma kunnen zij eenvoudig en op een juiste manier de AVG-wetgeving implementeren binnen de vereniging. 
De wet gaat op 25 mei 2018 in.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.