nieuws

‘Vleermuizenboerderij’ langs N35 blijft maand langer staan dan verwacht

De sloop van de boerderij moet weer uitgesteld worden
De sloop van de boerderij moet weer uitgesteld worden © RTV Oost / Ties van der Heide
De vleermuizenboerderij langs de N35 tussen Zwolle en Wijthmen blijft een maand langer staan dan eerder werd gemeld door Rijkswaterstaat.
De boerderij staat pal aan de N35 die op dit moment verbreed wordt. Rijkswaterstaat wilde het gebouw al eerder slopen, maar de aanwezigheid van vleermuizen in het gebouw gooide roet in het eten.

Winterslaap duurt langer
In de oude boerderij hielden dwergvleermuizen hun winterslaap. De sloop van het gebouw mocht daarom pas naar schatting halverwege april plaatsvinden.

Maar door het koele voorjaar, moet de weer sloop uitgesteld worden. De vleermuizen zijn nog in rust, waardoor Rijkswaterstaat mogelijk tot halverwege mei moet wachten met het verwijderen van het laatste gebouw op de route van de nieuwe N35.

Geen gevolgen voor oplevering van N35
Pas als de temperaturen stijgen, worden de vleermuizen weer actief. Na een korte gewenningsperiode voor de beschermde diersoort, mag de boerderij dan tegen de vlakte.

Rijkswaterstaat liet eerder al weten dat de uitgestelde sloop van de boerderij geen gevolgen heeft voor de opleverdatum van de nieuwe N35 tussen Zwolle en Wijthmen. Het project moet eind dit jaar afgerond zijn.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.