nieuws

Verdachte valse bommelding trein Oldenzaal wilde reizende vriendin tegenhouden

De man die in december ten onrechte meldde dat er een bom in de trein richting Münster zat, deed dit om zijn vriendin te stoppen. De man was onder invloed van drugs, waardoor hij verzon dat zijn vriendin een aanslag wilde plegen. De trein werd bij Oldenzaal stilgezet en ontruimd.
De verdachte, een zakenman in onroerend goed op Malta, had de avond er voor de drug Christal Meth gebruikt in Amsterdam. Hij was onder invloed toen hij meldde dat er een dreigbrief was achtergelaten door zijn vriendin. Hierin zou staan dat zij 'iedereen in Europa zou willen vernietigen'. 
Uit opgenomen telefoongesprekken bleek wat het motief van de man was. Hij zegt zich niets meer te kunnen herinneren van het incident.
De officier van justitie eist 10.000 euro boete en vier maanden cel. Daarnaast wil de officier dat de man 10.000 euro stort in het Fonds voor geweldsmisdrijven.

Buitenproportionele actie van autoriteiten

De advocaat van de verdachte zegt dat de autoriteiten buitenproportioneel hebben gereageerd op de melding van de man. Hij sprak zeer warrig moeilijk verstaanbaar Engels. "Dat de autoriteiten op deze manier hebben gereageerd is de keus van de instanties, dit was niet de bedoeling van verdachte", zegt van Leussen
Het briefje zou volgens de autoriteiten op het station in Amsterdam gevonden zijn, terwijl de man had gezegd dat hij dat briefje gevonden had bij zijn vriendin.

Verdachte mag naar Malta

Advocaat Van Leussen pleitte voor vrijspraak. Over veertien dagen doet de rechtbank uitspraak, tot die tijd mag de Maltezer de uitkomst in Malta afwachten.
Tijdens de rechtszaak bleek overigens dat de man nog steeds samen is met zijn vriendin.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.