nieuws

Tweede Kamer stemt in: er komt een onderzoek naar pur-huizen

Inwoners van onder andere Lierderholthuis en Vriezenveen isoleerden hun woning met het veelbesproken pur-schuim, maar ontvluchtten hun huis omdat ze ernstige gezondheidsklachten kregen. Gisteren werd de motie om het isolatieschuim te onderzoeken door de Tweede Kamer aangenomen. Tot tevredenheid van SP-Kamerlid Sandra Beckerman. "We zijn er heel erg blij mee, we maken ons echt zorgen."
Vanwege de vele klachten diende Beckerman vorige week de motie in. "Bij de meldpunten komen er veel gezondheidsklachten binnen van mensen uit heel Nederland die hun huis met pur hebben geïsoleerd, het was dus echt tijd voor een motie. We kunnen die mensen niet laten stikken."
Veel bewoners van 'pur-huizen' krijgen last van hun luchtwegen of huid. "Daarom laten we de onafhankelijke Gezondheidsraad onderzoek doen naar het isolatiemateriaal. Zodat we weten hoe we er in de toekomst mee om moeten gaan."

Schadeloos stellen

De SP diende niet alleen een motie in om het isolatieschuim te onderzoeken, maar ook een motie om de mensen met klachten schadeloos te stellen. "De minister vindt dit geen zaak voor de overheid, maar voor bedrijven en burgers. Maar wij gaan door, we wachten eerst het onderzoek af", besluit Beckerman.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.