nieuws

GBT laat spierballen zien; partij stopt aanbesteding nieuw zwembad Vriezenveen-Noord

Het zwembad in Vriezenveen is verouderd
Het zwembad in Vriezenveen is verouderd © Emiel Geerding
Wie de macht heeft, bepaalt waar er wordt gezwommen. GemeenteBelangen Twenterand (GBT) heeft na de verkiezingen een raadsmeerderheid en laat direct haar spierballen zien. GBT heeft de aanbestedingsprocedure voor de bouw en exploitatie van een nieuw zwembad in Vriezenveen-Noord stop laten zetten.
"Wij zijn nooit voor dit zwembad geweest", legt GBT-fractievoorzitter Mark Paters uit. "Wij vinden het veel en veel te duur en de kosten blijven maar oplopen."
Vóór de gemeenteraadsverkiezingen was GBT een oppositiepartij en zag ze knarsetandend toe hoe de coalitie werk maakte van een nieuw zwembad in Vriezenveen-Noord.

Aankoop van grond

Een besluit daarvoor behaalde een meerderheid in de raad. De nieuwbouw en de exploitatie ervan werden aanbesteed en er werd alvast grond gekocht.
Met die grondaankoop was GBT allerminst gelukkig. "De gemeente kocht 20.000 vierkante meter, terwijl er voor het zwembad maar 5.000 vierkante meter nodig is", zegt Paters.
Gelukkig leidt de aankoop volgens Paters niet tot een financiële strop. "In de koopovereenkomst staat een ontbindende voorwaarde; de koop gaat niet door als het zwembad niet wordt gebouwd."

Ja ik wil

Tot 3 april konden partijen zich inschrijven voor de bouw en de exploitatie van het nieuwe bad in Vriezenveen-Noord én de exploitatie van zwembad De Zandstuve in Vroomshoop.
Vier partijen schreven zich in. "De enveloppen zijn nog niet geopend en blijven nu dicht", zegt Paters.

Nieuw plan

GemeenteBelangen Twenterand schrijft inmiddels een nieuw raadsvoorstel voor de bouw en exploitatie van een nieuw zwembad voor de gemeente Twenterand.
Over de ins en outs laat Paters zich niet uit. "Wij hebben er uiteraard onze ideeën over. Eerst moet er een apart besluit worden genomen om het oude raadsvoorstel formeel te stoppen."
Paters denkt het nieuwe raadsvoorstel in de raadsvergadering van 15 mei in te kunnen dienen. Als het plan van GBT wordt uitgevoerd, dan komt er een eind aan 14 jaar gesteggel en gedoe over een nieuw zwembad in Twenterand.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.