nieuws

CDA: 'Ronselpraktijken van windmolen-exploitanten in Twente moeten stoppen'

Windmolen-exploitanten als Prowind en Raedthuys moeten stoppen met het agressief zoeken van plekken voor windmolens in Noordoost-Twente. Die oproep doet Bouwien Rutten van het CDA in Overijssel.
Rutten zegt dat ze meerdere signalen heeft ontvangen van verontruste grondeigenaren uit met name de gemeente Losser. “Exploitanten bieden grondeigenaren mooie contracten aan en vertellen zelfs hoe ze de provinciale regels kunnen omzeilen.”
Volgens Rutten veroorzaken de acties veel onrust bij de bevolking. “De ene grondeigenaar is blij met het aanbod, maar de andere zit er helemaal niet te wachten.”
Het Statenlid vindt de acties helemaal kwalijk, omdat er in het Nationaal Landschap Noordoost-Twente helemaal geen windmolens geplaatst mogen worden. “We hebben met elkaar afgesproken in de provinciale Omgevingsvisie dat dit een beschermd gebied is.”
Gedeputeerde Annemieke Traag heeft op het provinciehuis ook signalen ontvangen van de praktijken van windmolen-exploitanten. Ze heeft al contact opgenomen met de gemeente Losser. Binnenkort gaat ze ook in gesprek met de exploitanten zelf. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.