nieuws

Brengt vrijdag de dertiende ongeluk? Meerdere bruidsparen gokken het erop

Veel mensen doen het vandaag voorzichtig aan. Vrijdag de dertiende wordt vaak gezien als ongeluksdag. Toch zijn er meerdere stellen die het aandurven vandaag in het huwelijksbootje te stappen.
Zo geven Martin Oolderink en Jennifer Gentzel uit het Duitse Lingen elkaar om 12.00 uur het jawoord in het gemeentehuis in Denekamp. Dat het vrijdag de dertiende is, maakt ze niet uit.

'Toch een geluksdag'

De van oorsprong Denekamper Martin Oolderink leerde zijn Jennifer in juni vorig jaar kennen. "En we wisten vrij snel dat het goed was. Toen we een zaal hier in de buurt wilden regelen, bleek alles vol te zitten. Maar tien minuten daarvoor was een afspraak voor vandaag gecanceld. Dus toch een geluksdag."
Ze trouwen nog heel traditioneel. In de loop van de ochtend is Martin van huis vertrokken om zich bij een vriend voor te bereiden op het grote moment. Een vriendin van de Duitse Jennifer komt bij haar thuis met de trouwjurk. En zoals het hoort: Martin heeft de jurk nog niet gezien.

Dubbel feest

Ook in de gemeente Twenterand zijn twee durfals die de stap vandaag wagen. Erik en Nadine Drenth uit Westerhaar-Vriezenveensewijk gaven elkaar vanmiddag het jawoord in het gemeentehuis van Vriezenveen. Bang voor ongeluk is het stel niet."Als deze dag goed gaat, dan gaat de rest van ons huwelijk toch altijd goed!", lacht Erik. 
Vooral voor Nadine is vrijdag de dertiende juist een geluksdag. Ze is op vrijdag 13 april geboren en vandaag is het dus niet alleen haar trouwdag, maar ook haar verjaardag. "Misschien brengt het toch nog een keer geluk, vrijdag de dertiende!" 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.