nieuws

Twente-fan en basisschoolleraar in Nieuwleusen uitgelachen door eigen leerlingen

Het zijn zware tijden voor Gernando van der Vegt uit Den Ham. Niet alleen dreigt degradatie naar de Jupiler League voor zijn club FC Twente, het wordt hem ook nog eens iedere maandag ingewreven door zijn leerlingen op basisschool de Zaaier in Nieuwleusen.
Van der Vegt geeft daar les aan groep 6. Vandaag is een extra pikante dag, want 'zijn' FC Twente neemt het vandaag op tegen het PEC Zwolle van de leerlingen. "Ik zit er over na te denken om morgen vrij te nemen. Ik hoop dat we eindelijk een keer het geluk hebben om te winnen."

Leerlingen zijn keihard

De leraar hoeft geen steun te verwachten van zijn leerlingen in deze zware tijden. "Pech" en "ze zijn de slechtste" klinkt er vanuit de klas. "Ik vraag altijd wie er gaat degraderen en dan moet hij antwoord geven. Dat vind ik het mooiste", zegt een leerling plagerig.
"Het is niet makkelijk om een Twente-supporter te zijn in deze tijd. Ik word er iedere maandag weer mee geconfronteerd. 'Meester, Twente heeft verloren. Twente staat weer onderaan', zeggen ze dan. Het doet heel erg pijn dat het zo slecht gaat met Twente en dat ik dat iedere week weer aan moet horen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.