nieuws

Trein botst tegen auto op overweg in Raalte, bestuurder door oog van de naald

De trein van Zwolle naar Almelo is vanmorgen tussen tien uur en half elf tegen een auto gebotst op de onbewaakte overweg van de Sportlaan in Raalte.
Het ongeval had wonderwel geen gevolgen voor de inzittenden van de auto. Het wegverkeer op de N348 en N35 ondervindt wel zware hinder van het ongeluk.
Als gevolg van de aanrijding staat de trein van Keolis stil en is er verder geen treinverkeer meer mogelijk tussen Raalte en Heino. Reizigers moeten omreizen via Deventer of de bus pakken op de stations in Heino of Raalte.

Treinen rijden weer normaal

De NS meldt dat vanaf kwart over elf de treinen op het traject Zwolle-Almelo weer normaal rijden. Ook de trein tussen Heino en Raalte rijdt weer.
Uit onderzoek van de politie bleek dat de autobestuurder de onbewaakte spoorwegovergang aan de Sportlaan met een aanhanger wilde oversteken juist op het moment dat de trein vanaf het station in Raalte richting Zwolle vertrok.

Door het oog van de naald

De bestuurder zag de trein op het laatste moment en wist de auto nog achteruit te krijgen. De auto werd wel aan de voorzijde geraakt, maar de schade viel uiteindelijk mee. De automobilist kroop daarmee door het oog van de naald.  
De trein heeft enige tijd stilgestaan en kon na controle op schade weer verder rijden.

Overweg wordt definitief gesloten

ProRail meldt dat de onbewaakte overweg aan de Sportlaan in Raalte nog voor de zomer definitief zal worden gesloten. ''Er gaan op het traject meer treinen rijden en dan is het verstandig op dit spoor geen onbeveiligde overwegen meer te laten bestaan. We hadden deze overweg aan de Sportlaan al langer op de korrel voor sluiting en dan wordt vandaag eens te meer bewezen dat dit de enige juiste keuze is", beaamt woordvoerder Aaldert Baas van ProRail.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.