nieuws

Yosina (11) uit Olst wint de finale van The Voice Kids

De elfjarige Yosina uit Olst heeft vanavond The Voice Kids gewonnen. Daarmee krijgt zij een studiebeurs van 25.000 euro, ook mag ze een eigen single opnemen.
Yosina stond samen met drie andere talenten in de finale van de show. Met haar coach Marco Borsato heeft ze de afgelopen dagen meerdere nummers gerepeteerd, waaronder 'Jij bent de liefde' en een Nederlandse versie van 'Get Here'. 

Tussentijdse uitslag
Yosina begon de avond swingend door samen met Voice-winnares Maan 'Girls Just Want To Have Fun' te zingen. Kennelijk deed ze dit overtuigend, want uit de eerste tussentijdse uitslag bleek dat er het meest werd gestemd op haar èn medekandidaat Kaylee.
Tijdens het eerste solo optreden song Yosina 'Jij bent de liefde' en imponeerde daarmee jurylid Ali B, die haar spontaan de liefde verklaarde: "Ik krijg het er warm van als jij zingt, het klinkt zo comfortabel en zacht. I love you!"
Marco Borsato, die een amulet droeg die hij van de ouders van Yosina kreeg, was het hier mee eens. De titel van het lied gaat over Yosina, vindt de zanger. "Jij bent lief, jij bent jezelf en nauwelijks zenuwachtig. We vergeten heel snel dat je nog maar elf bent. Je maakt de wereld mooier door hier te zijn".

Get Here
Voor haar tweede en laatste optreden zong Yosina een Nederlandse versie van 'Get Here'. Dat ze geen last lijkt te hebben van zenuwen was bekend, maar dat ook hoogtes haar weinig doen, bleek toen ze met stoel en al omhoog werd getakeld om de pop ballad te zingen.
Marco Borsato was wederom onder de indruk van haar optreden. "In alles wat jij zingt klinkt zelfvertrouwen en liefde voor muziek door. Ik hoor in jouw zang meer dan een verzameling van noten, dat is bijna niet te leren".

Anouk
Na het reclameblok waren de lijnen gesloten en werden de stemmen geteld. In de tussentijd kondigde Douwe Bob aan dat hij volgend seizoen geen coach meer is in het programma. Zangeres Anouk volgt hem op.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.