nieuws

Dader curieuze inbraak Den Ham al schouderophalend met collectebusje kankerfonds aan haal

De schouderophalende inbreker die met het collectebusje van het kankerfonds aan de haal gaat
De schouderophalende inbreker die met het collectebusje van het kankerfonds aan de haal gaat © Opsporing Verzocht
De inbreker, die eerder dit jaar bij café-restaurant Harwig in Den Ham met het collectebusje van het kankerfonds KWF aan de haal ging, was mogelijk een bekende. Behalve dat hij met waarschijnlijk een (valse) sleutel binnendrong, wist hij bovendien exact waar de kok sliep.
Dat wijzen de door justitie vrijgegeven beveiligingsbeelden uit.

Doodgemoedereerd

Het gaat er bij de inbraak nogal curieus aan toe. De inbreker gaat uiterst doodgemoedereerd, zonder enige haast, te werk ging. Zo was hij bijna twee uur lang binnen. Nog een saillant detail: op een gegeven moment haalt hij heel duidelijk zijn schouders op. Alsof hij niet wist waar hij mee bezig was.

De inbraak begin dit jaar veroorzaakte nogal wat beroering. Met name omdat de inbreker het collectebusje van de kankerbestrijding meenam. Het kleinood lag vast aan een ketting, maar die werd door de dader kapot getrokken.

'Laag bij de grond'

Dat de inbreker de kassalade en de fooienpot van het personeel buitmaakte, was tot daaraan toe. Maar met name de diefstal van de KWF-collectebus kwam bij de uitbaters keihard aan. De eigenaresse raakte ooit haar eerste echtgenoot kwijt aan de ziekte, terwijl er later zelf ook kanker bij haar werd vastgesteld. “Laag bij de grond en schofterig”, noemde haar man de diefstal.
Na de inbraak meldden zich meerdere mensen bij Harwig die spontaan geld aan de kankerstichting doneerden.

Nooit opgelost
Hoewel de restauranteigenaren dreigden de beveiligingsbeelden op internet te plaatsen als de dader zich niet zou melden, is de inbraak tot op de dag van vandaag nog altijd niet opgelost.

Justitie heeft daarom nu de beelden via het tv-programma Opsporing Verzocht vrijgegeven.

Schouders ophalen
Daarop is te zien hoe de man zich door het café bewoog. Kalm, wat moeizaam lopend, de kamer van de boven slapende kok ontwijkend. Maar vooral valt op dat hij heel duidelijk zijn schouders ophaalt. Uiteindelijk was de man een kleine twee uur bezig en is meerdere keren in en uitgelopen. Mogelijk was hij specifiek op zoek naar iets, zo werd geopperd in Opsporing Verzocht.
De geplunderde kassalade en het collectebusje werden even verderop in Geerdijk teruggevonden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.