nieuws

Grote brand in bedrijfsverzamelcomplex Bergentheim, overslag op tankstation voorkomen (UPDATE)

Er heeft vannacht een grote brand gewoed in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Kanaalweg West in Bergentheim. De brandweer is op dit moment bezig met de laatste bluswerkzaamheden. Bij de uitslaande brand raakte niemand gewond.
De brandweer rukte met meerdere korpsen uit, maar kon niet voorkomen dat het pand totaal werd verwoest en als verloren kan worden beschouwd. Een overslag naar het aangrenzende tankstation kon ternauwernood wél worden voorkomen.

Woningen ontruimd

Vanwege de hevige brand en het naastgelegen tankstation, schaalde de brandweer snel op naar een zeer grote brand. De vlammen hebben wel de shop van het pompstation bereikt, maar zijn niet overgeslagen op woningen. Een woning die vast aan de tankshop zit, werd ontruimd. Net als een achtergelegen huis.
De in totaal vijf bewoners werden vannacht opgevangen in café De Veenlust in Bergentheim. Zij mochten later in de nacht weer terugkeren naar hun huizen.

Onderzoek

Het bedrijfsverzamelgebouw werd voor meerdere doeleinden gebruikt, waaronder als opslag van een aantal oude auto's. Een kraan trekt het pand nu uit elkaar, zodat de brandhaarden beter te blussen zijn.
Dat maakt het lastiger om onderzoek te doen naar de oorzaak van de brand, zegt woordvoerder Diana Inkellaar. "We hebben ook nog geen enkele oorzaak gevonden waardoor de brand kan zijn ontstaan."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.