nieuws

Giga insectenhotel als schutting in Hengelo

Een giga insectenhotel van 2 meter hoog bij 4 meter breed, in plaats van een saaie houten schutting. Dat is wat er bij Annette Oude Vrielink en Rene Kempers uit Hengelo in de tuin prijkt.
"We hadden nog oude boomstammen, holle stenen en turf rondom het huis slingeren. We wisten niet wat we ermee moesten doen," vertelt Annette. "Rene volgt een cursus om imker te worden en het idee om een gigantisch bijenhotel te bouwen, was snel bedacht."

Belangrijk voor ons voedsel

Het gaat slecht met de bij, dus deze bijenmuur levert een mooie bijdrage. "Als er geen bijen zijn, wordt een groot deel van ons voedsel niet bestuift. Geen bestuiving, geen vruchten of groenten. Zo simpel is het." Daarom organiseert Nederland Zoemt dit weekend op 21 en 22 april de eerste landelijke Bijentelling

Moestuin

De muur staat vlakbij de moestuin. "Precies waar ze moeten zijn." Bang dat ze gestoken worden, is Annette niet echt. "Wij zitten over het algemeen wat verder van het insectenhotel af. Maar als we in de moestuin bezig zijn, hoor je de bijen zoemen."

Imker

Er bestaan in Nederland ongeveer 360 verschillende soorten. "Het is bij ons insectenhotel een drukte van jewelste. Maar of al die soorten in onze muur willen wonen, dat houden we niet bij." In de maand april zijn er ongeveer 20 soorten die rondzoemen in Nederland. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.