nieuws

CDA Hardenberg verbaast zich over slechte staat van bruggen in Gramsbergen

Het CDA in Hardenberg heeft met verbazing gereageerd op de afsluiting van de Kieftbrug en Beltmansbrug in Gramsbergen. Beide bruggen zijn door waterschap Vechtstromen gisteren afgesloten voor het verkeer, nadat bij een onderhoudsinspectie bleek dat de bruggen in slechte staat verkeren.
Het CDA vraagt zich af hoe het komt dat de bruggen over het Afwateringskanaal van de Vecht zo slecht zijn dat de veiligheid voor het verkeer in het geding kwam. Het verschil met een eerdere inspectie vorig jaar is erg groot. Met name de afgelopen winter heeft het beton van de bruggen naar nu blijkt flink aangetast. 
Het CDA heeft na de afsluiting van de bruggen burgemeester en wethouders van Hardenberg benaderd. Raadslid Piet Cees van der Wel:  "Wij zijn natuurlijk blij dat er direct is gehandeld en dat er zo wellicht ongelukken zijn voorkomen. We zijn echter wel verbaasd dat de staat van de bruggen zo slecht blijkt te zijn. Vooral omdat we vrij onlangs nog vroegen naar de staat van deze bruggen en we toen te horen
kregen dat de bruggen in prima staat verkeerden."
De christen-democraten beseffen dat de bruggen eigendom zijn van het waterschap, maar de partij hoopt dat het college het belang van de bruggen voor de bereikbaarheid van Gramsbergen bij Vechtstromen benadrukt. 

"Welke maatregelen worden er genomen om weer snel en veilig gebruik te kunnen maken van de bruggen. Er zijn ook agrariërs die gebruik maken van de bruggen. Het is nu ook het zaai- en pootseizoen, waardoor de verkeersbewegingen zich op een hoogtepunt bevinden", aldus Van der Wel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.