nieuws

Sandra Timmerman schrijft boek over haar onstuimige leven: ‘Niets blijft onbesproken’

Ze groeide op als dochter van het illustere Twentse duo Gert en Hermien. Sandra Timmerman doet een boekje open over haar onstuimige leven. Een boek waarin ze niets onbesproken laat. Een levensverhaal dat leest als een smartlap. Godsdienstwaanzin, haar Playboy-fotosessie en zelfs incest. “Het is een verhaal dat ik al zólang wilde vertellen.”
Komende maandag ziet haar boek ‘Circuskind’ het levenslicht in theater De Bond in haar woonplaats Oldenzaal. 

Het levensverhaal van Sandra Timmerman (Enschede, 1964) is verre van alledaags. Het is het verhaal van een meisje dat opgroeide in een wereld van roem, geld en successen. Haar ouders Gert en Hermien behoorden in hun hoogtijdagen immers tot de onbetwiste grootheden van het Nederlandse artiestengilde.

Keerzijde

Maar het succes kende ook een heel duidelijke keerzijde. Met ouders die leden aan godsdienstwaanzin en naar Israël emigreerden, waarna het gezin berooid terugkeerde naar ons land.
De idylle van het harmonieuze gezinnetje werd hardhandig doorbroken toen er verhalen naar buiten kwamen dat Gert als een ware tiran tekeer ging. Zoals de familiefoto’s die hij rigoureus verbrandde.

Jeugdfoto's

“Ik had dus helemaal geen foto’s meer uit mijn jeugd”, zegt Sandra. “Maar via een persfotograaf en enkele fans, die alles van mijn ouders hadden gespaard, heb ik toch weer een aantal foto’s teruggekregen. Gelukkig maar.”

In haar boek beschrijft ze ook haar eigen muzikale carrière. Hoe ze met het duo She She samen met zus Sheila ongekende successen beleefde in het circuit van feesttenten en discotheken, hoe beiden ooit pontificaal in mannenblad Playboy stonden. Waarna Sandra later als solozangeres succes had in het theater.

Ze beschrijft het overlijden van haar moeder, maar ook de pijnlijke perikelen rond de verbroken contacten met haar broer Gert junior, haar zus en haar vorig jaar overleden vader Gert.

Seksueel misbruik
Ook het hoofdstuk dat ze in haar jeugd zou zijn misbruikt door haar vader laat ze niet onbesproken. “Heel bewust. Omdat ik het verhaal één keer, in alle eerlijkheid, wilde vertellen. Het is me helaas overkomen. Zoals heel veel vrouwen. Het is een taboe dat ik wil doorbreken.”
Maar het gaat nu weer goed met haar. Sandra beschrijft dat ze nog altijd volop ambities koestert, maar ook vertelt ze uitvoerig over de liefde voor haar kinderen. “En mijn kleinkinderen natuurlijk.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.