nieuws

Nieuwe locatie IntermeZZo in Zwolle officieel geopend

Nazorgcentrum IntermeZZo in Zwolle heeft vanmiddag haar nieuwe locatie geopend aan de Dokter van Thienenweg 1A. De opening werd verricht door onder andere burgemeester Henk Jan Meijer en voormalig gedeputeerde Herma Nap-Borger.
Het nieuwe pand is drie keer zo groot als de vorige locatie, het B-gebouw van ziekenhuis Isala. IntermeZZo is een nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten. In acht jaar tijd is het aantal bezoeken gegroeid van 500 tot 4000 per jaar. 
Voormalig gedeputeerde Herma Nap-Borger, die onder meer gezondheidszorg in haar portefeuille had, heeft van dichtbij ervaren wat IntermeZZo doet. In 2003 en 2016 werd zij getroffen door borstkanker. De laatste keer heeft Nap-Borger van dichtbij ervaren wat het nazorgcentrum, dat drijft op vrijwilligers, doet. Als voorbeeld vertelt ze over een jong gezin, waarin de moeder kanker krijgt en het haar kinderen moet vertellen. "Hoe leg je dat de kinderen uit? Dat is zo belangrijk."
Zo volgde de voormalig gedeputeerde een kookworkshop, waarin ze leerde hoe er gekookt moet worden nadat door de chemokuren haar smaak werd aangetast. "Deze mensen doen zo goed werk, dat vaak zo onderbelicht blijft. Dat is zonde." Volgens Nap-Borger is de samenwerking tussen IntermeZZo en de afdeling Oncologie van Isala een pluspunt. "Ieder ziekenhuis zou zo'n nazorgcentrum moeten hebben. De politiek moet dit oppakken."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.