nieuws

Geen oplossing voor Zwolse opvang De Bres: 'We staan met lege handen'

Inloophuis De Bres gaat een onzekere tijd tegemoet
Inloophuis De Bres gaat een onzekere tijd tegemoet © Google Streetview
Teleurgesteld, dat is Eduard Metselaar, voorzitter van de inloophuis De Bres in Zwolle. De gemeente geeft de stichting een subsidie voor slechts een half jaar, terwijl de subsidie voor een jaar noodzakelijk is. "Een motie om meer geld toe te zeggen heeft wethouder Meijerink afgewezen", vertelt Metselaar.
De voorzitter hoopte vanavond tijdens de gemeenteraad in Zwolle meer duidelijkheid te krijgen over de toekomst van het inloophuis. "We zijn niet zoveel opgeschoten, we zijn net zover als vorige week. Er ligt geen harde toezegging, dus staan we met lege handen."

Teruggeschroefd

Zwolle heeft een subsidie van 13.000 euro toegezegd, maar dat is 8.000 euro te weinig voor de stichting. "We zouden eerst de beschikking voor een heel jaar krijgen, maar dat is twee maanden later teruggeschroefd naar een half jaar."

Gissen

Waarom de subsidie voor een half jaar in plaats van een jaar is toegekend, is voor De Bres alleen maar gissen. "Misschien heeft het te maken met het zorgbudget dat de gemeente heeft overschreden. Ik weet het ook niet."

Van levensbelang

De subsidie is voor het ontmoetingshuis van levensbelang. Als de geldkraan dit jaar na 13.000 euro dichtgaat, betekent dat waarschijnlijk het einde voor het inloophuis.
De stichting heeft alle mogelijke opties al geprobeerd, maar ziet in dat de helpende hand van de gemeente vereist is. "We hebben een hele hoop gedaan om dit op te lossen, maar we kunnen het niet alleen", besluit Metselaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.