nieuws

Plan bouw seniorenflats naast bedrijventerrein in Dalfsen van de baan

Brouwers (links) en Kemerink (rechts) krijgen geen senioren als buren
Brouwers (links) en Kemerink (rechts) krijgen geen senioren als buren © RTV Oost / Ties van der Heide
Het plan om twee seniorenflats naast het bedrijventerrein in Dalfsen te bouwen, is van de baan. Dat werd vanavond duidelijk tijdens de gemeenteraadsvergadering in Dalfsen. "We zijn heel erg blij", vertelt de opgeluchte Remco Kemerink van Dabeko.
De 57 appartementen voor senioren moesten naast de bedrijven Dabeko en Classic Job komen. Maar daar gingen de ondernemers niet mee akkoord. "We hebben het serieus aangepakt, dat heeft denk ik geholpen", aldus Kemerink.

Klachtenregen

De combinatie van huisvesting voor ouderen en een bedrijventerrein leek Kemerink een garantie voor een klachtenregen. "Wij krijgen onze goederen in de nacht per vrachtwagen geleverd. De combinatie met senioren als buren is dan niet wenselijk."

Onduidelijk

Waarom de komst van twee flats niet doorgaat, is nog niet duidelijk. "Wij hopen een dezer dagen meer te horen over de beslissing", zegt de ondernemer.

'Kan niet slechter'

Vrezen voor een nieuw plan doen de ondernemers niet. Wel is het nog even onzeker wat er dan wél op de locatie naast de bedrijven komt. "Het kan niet veel slechter dan het plan dat al op tafel lag. Maar het is even afwachten", besluit Kemerink.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.