nieuws

Verdachten overvallen oud-ijzerhandelaren voorlopig vrij

Overvallers oud-ijzerhandelaren voorlopig vrij
Overvallers oud-ijzerhandelaren voorlopig vrij © RTV Oost
Drie verdachten van gewelddadige overvallen op oud-ijzerhandelaren in onder meer Raalte, Wierden en Almelo mogen de rechtszaak thuis afwachten met een enkelband. Ook geldt er een contactverbod en moeten ze zich laten behandelen in een kliniek.
De drie mannen van 22, 29 en 34 jaar uit Zutphen zaten vandaag alle drie in de rechtbank. Ook meerdere slachtoffers en familie kwamen naar de rechtbank in Zwolle.
De Zutphenaren  zitten al ruim een jaar vast in afwachting van de rechtszaak. De zaak dient in november, omdat het nog wachten is op het resultaat van DNA-onderzoek. 
De overvallen zijn allemaal te relateren aan de handel in oud ijzer of auto's. Twee van de verdachten, die halfbroers zijn, schuiven een derde verdachte als initiatiefnemer naar voren. 

Raalte
In Raalte werd begin vorig jaar een vrouw 'tot moes geslagen' door drie overvallers. Die waren het huis in gekomen door met mokers een raam in te slaan. Vervolgens sloegen ze de bewoonster meerdere keren. De overvallers waren op zoek naar geld.
Het was de tweede keer in korte tijd dat de vrouw werd overvallen.
In Wierden werd een man bij een overval onder in zijn rug geschoten. Hij werd toen hij zijn huis verliet, belaagd door twee mannen. Bij een worsteling die ontstond, werd de Wierdenaar in zijn rug geschoten.
Bij de worsteling die ontstond, heeft de Wierdenaar een stuk van de bivakmuts van één van de overvallers afgescheurd. Daarop zat DNA- materiaal.

Warnsveld

In het Gelderse Warnsveld werd begin vorig jaar een oom van één van de verdachten overvallen. Hij moest een tas met daarin 30.000 euro afstaan. Het gebeurde allemaal onder de carport bij het huis van de oom. De neef was één van de weinige mensen die wist dat de oom zoveel geld in huis had.

Almelo
In Almelo werd een man thuis overvallen door een man die zich voordeed als pizzakoerier. De bewoner, vroeger oud-ijzerhandelaar, deed in eerste instantie niet open. Toen de overvaller de naam van zijn schoonvader riep, deed hij toch open en moest hij zijn portemonnee afstaan.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.