nieuws

Eis: cel voor betasten chronisch ziek meisje bij revalidatie-instelling in Zwolle

Cel voor betasten ziek meisje in bushokje
Cel voor betasten ziek meisje in bushokje © Thinkstock / stevanovicigor
De officier van Justitie heeft vijf maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk, geëist tegen een veertigjarige inwoner van het Zeeuwse dorp Oost-Souburg. De man zou in oktober 2016 een 13-jarig chronisch ziek meisje onzedelijk betast hebben bij een revalidatie-instelling in Zwolle.
Het meisje zat buiten de instelling te wachten op een taxi die haar naar huis zou brengen. Volgens haar kwam de man met een jongen in een te grote rolstoel naast haar zitten, begon hij haar haren te strelen terwijl hij haar vertelde dat ze mooi was. Daarna zou hij haar twee keer betast hebben.
Twee tandartsassistentes verklaarden bij de politie dat ze de man een arm om het meisje zagen slaan. Ze zeggen dat ze hem herkenden omdat hij net met zijn zoontje, die in een te grote rolstoel zat, in de tandartspraktijk was. 

Camerabeelden

De 40-jarige oorspronkelijk uit Syrië afkomstige man ontkent. Tegen beter weten in, volgens het Openbaar Ministerie. De man ontkent zelfs dat hij buiten de instelling was terwijl hij meermaals herkend werd op beelden van een bewakingscamera die bij de ingang hing.
Het is overigens een geluk dat de beelden er überhaupt nog waren. De kliniek besloot ze veilig te stellen nadat ze hadden gehoord van de aanranding. De politie pakte de zaak, tot grote frustratie van de ouders, pas na drie weken op.

Schrikachtig

De ouders van het meisje willen een emotionele schadevergoeding van de verdachte man. Hun ernstig zieke dochter is de gebeurtenis nog niet te boven en is van een vrolijke puber een teruggetrokken schrikachtig meisje geworden. Ze willen bijna duizend euro van de verdachte. 
De advocate vraagt zich af of haar ontkennende cliënt de dader is. Zo klopt volgens haar het signalement niet en zou de dader in het Engels tegen het meisje gesproken hebben, terwijl haar cliënt een analfabete man is die niet eens Nederlands spreekt. Zij denkt dat het meisje verschillende mannen door elkaar haalt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.