nieuws

Economische groei Twente niet verrassend, maar twijfel of de arbeidsmarkt het aan kan

Geert Braaksma, voorzitter van de Twente Board, is niet verrast over de goede economische groeicijfers van Twente die het CBS vanochtend bekend maakte. Gedeputeerde Eddie van Hijum heeft echter wel twijfels over de gevolgen voor de arbeidsmarkt.
De regio Twente loopt voorop als het op economische groei aan komt, met volgens het CBS een stijging 3,4 procent over het afgelopen jaar. Dat stemt tot tevredenheid, maar doet ook de wenkbrauwen fronsen. Want heeft onze provincie wel genoeg arbeidskrachten om die groei aan te kunnen?

Flink geïnvesteerd

Geert Braaksma is voorzitter van de Twente Board. Hij staat niet te kijken van de groei: "We hebben de laatste jaren flink geïnvesteerd in industrie en de technologische sector, waar we ook goed in zijn. En als je massa hebt, profiteer je daarvan. Dat zien we nu terug."
Daarnaast wijst Braaksma op het herstel van de bouwsector na de crisis. "En niet te vergeten de grote logistieke sector in onze regio. Als de rest goed gaat, gaat het met de logistiek ook goed. Dus ja, die goede cijfers zijn wel te duiden."

Creatief zijn

Volgens de cijfers is er dus geen vuiltje aan de lucht. Maar in de verte doemt het volgende probleem op, constateert gedeputeerde Van Hijum. Want waar halen we de mensen vandaan? "Dat antwoord is niet eenvoudig. Opleidingen kunnen de vraag niet aan. We moeten creatief zijn met omscholen en scherper helpen met de studiekeus van studenten."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.