nieuws

GroenLinks wil opheldering over verlenging verscherpt toezicht AkzoNobel

GroenLinks wil van het provinciebestuur en het kabinet opheldering over de beslissing van het Staatstoezicht op de Mijnen om het verscherpte toezicht op AkzoNobel te verlengen.
AkzoNobel heeft de problemen rond lekkages bij de zoutwinning nog altijd niet onder controle, aldus het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM). Die lekkages zijn een groot probleem, onder meer in Twente, omdat ze de ondergrond verontreinigen. Daarom blijft het verscherpt toezicht, dat al sinds 2016 van kracht is, langer van kracht dan aanvankelijk gedacht.
Bovendien weet AkzoNobel niet hoe de cavernes waaruit zout gewonnen is, op een veilige manier kunnen worden achtergelaten, schrijft het SodM. 

GroenLinks kritisch

De provinciale en de landelijke afdelingen van GroenLinks zijn kritisch. Niet op het besluit om te verlengen, maar op het feit dat verlenging nodig is.
Kamerlid Van Tongeren stelt Kamervragen aan minister Wiebes. Zo wil ze dat de minister verklaart waarom AkzoNobel er zo lang over doet om met een goede oplossing te komen voor de problemen rondom de zoutwinning.
Ook vraagt ze wat de minister bereid is te doen als AkzoNobel de verontreiniging van het grondwater veroorzaakt door de lekkages niet gaat saneren.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.