nieuws

Gevolgen degradatie FC Twente: ontslagen en spelers weg, hoofdsponsor blijft wel

FC Twente moet door de degradatie bezuinigen en ontslagen zijn volgens FC Twente-directeur Erik Velderman onvermijdelijk. Goed nieuws voor de club is dat hoofdsponsor Pure Energie wel doorgaat.
De degradatie uit de eredivisie betekent dat de begroting van FC Twente keldert. De club gaat van 30 miljoen euro naar 'tussen de 18 en 20 miljoen euro', liet Velderman vanochtend weten. Dat betekent dat er moet worden bezuinigd en dat er ontslagen zullen volgen.
Om hoeveel ontslagen het gaat, kan Velderman nog niet zeggen. "Ik heb het personeel uitgelegd dat er binnen twee weken een plan richting de ondernemingsraad gaat. Er vindt een arbeidsreductie plaats. Wegsnijden van scouting en jeugd is geen optie. We willen zo weinig mogelijk bezuinigen en gaan om tafel met Heracles over de academie."
Binnen een jaar terug
FC Twente wil binnen een jaar terug zijn in de eredivisie. Wel laat Velderman weten dat een aantal spelers weg mag. "Tien spelers hebben een degradatieclausule."
Velderman: "Hoeveel geld er beschikbaar wordt gesteld voor het voetbal, is volgens Velderman nog moeilijk te zeggen. "Wij hebben nog dossiers, dus het is moeilijk in te schatten."
Aandelenpakket
Om financieel het hoofd boven water te houden, denkt FC Twente aan een aandelenpakket. "We dromen van 15 tot 20 miljoen euro. Een breed gedragen groepskapitaal heeft meer de voorkeur dan een overname."
Claim belastingdienst
FC Twente kan ook nog een claim van de Belastingdienst verwachten vanwege het financiële wanbeleid. "We hopen binnen veertien dagen uitsluitsel te hebben van de Belastingdienst. Ik hoop op 18.000 tot 20.000 euro per geval."

Hoofdsponsor

Goed nieuws voor FC Twente is dat Pure Energie wel doorgaat als hoofdsponsor. Het bedrijf had een degradatieclausule en kon het contract laten ontbinden. Dat doet het bedrijf niet, maar het contract wordt wel aangepast.
"Ik heb gesproken met Pure Energie. Ze hebben een zeer genereus aanbod gedaan en ze gaan verder als hoofdsponsor", zegt Velderman.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.