nieuws

Openbaar streekvervoer in Twente dinsdag weer plat door staking chauffeurs

Buschauffeurs leggen vanaf 8 mei opnieuw het werk neer. Vakbond FNV zegt dat de werkgevers nog niet bereid zijn tegemoet te komen aan de gestelde eisen. Daarom beginnen estafettestakingen vanaf volgende week dinsdag bij Keolis in Twente.
Volgens de FNV willen de werkgevers nog niet tegemoet komen aan de vraag van chauffeurs om korte pauzes vast te leggen in de cao en de werkdruk te verlagen. "Ze kiezen daarmee voor nieuwe busstakingen", aldus de vakbond. 

Keolis
Volgende week staken chauffeurs niet alleen in Twente bij Keolis, maar ook in Arnhem en Nijmegen bij Breng en in Utrecht en omgeving bij Qbuzz. In de komende weken zijn in alle regio’s van het land estafettestakingen gepland. 
Afgelopen maandag en dinsdag lag het streekvervoer ook plat door een staking. Enkele vervoerders lieten daarbij bussen rijden om de staking te breken.
FNV heeft daarop de Inspectie SZW ingeschakeld. ‘Ik waarschuw werkgevers om dit soort grappen niet nog een keer uit te halen’, zegt FNV-bestuurder Paula Verhoef. ‘Stakingsbreking is uitstekend aantoonbaar. We deinzen niet terug voor gerechtelijke vervolging.’
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.