nieuws

Bewoners ook na evaluatie bezuinigingen openbaar vervoer niet blij

Bewoners van Deventer en Kampen hoopten vanmiddag goed nieuws te krijgen op het Provinciehuis in Zwolle, maar kwamen bedrogen uit. Tijdens de evaluatie van de bezuinigingen op het openbaar vervoer door de provincie kwam de politiek de burgers niet tegemoet.
Op het Provinciehuis werd geklaagd over geschrapte buslijnen door bezuinigingen. "Ik ben nog steeds boos. Ik dacht dat we het vandaag voor elkaar zouden krijgen, maar we zijn nog steeds niets opgeschoten", vertelt Harmke Lohof uit Deventer. 
"Had mooiere boodschap willen hebben"
Lohof wil graag dat buslijnen 2 en 3 in Deventer weer samengevoegd worden. "De bewoners maken nu extra kosten", stelt ze. "Ik had graag een mooiere boodschap willen hebben, maar dat zit er nu niet in."
Volgens gedeputeerde Bert Boerman heeft een relatief kleine groep last van de aanpassingen, maar wordt hiermee uiteindelijk een grote groep maximaal bediend. "We willen het voor grote groepen reizigers beter maken, met dezelfde middelen. Dat betekent dat je keuzes moet maken."

Geen bezuinigingsmaatregel

Boerman stelt dat het niet enkel om een bezuinigingsmaatregel gaat. "Voor veel minder kunnen we het ook anders organiseren", zegt de gedeputeerde, waarna hij een haal-en-brengservice als voorbeeld noemt. "Daar zetten we graag op in voor deze specifieke doelgroep."
Niet alleen vanuit Deventer werd geklaagd. Zo is er in Kampen ontevredenheid over het plan om buslijn 11 te schrappen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.