nieuws

GroenLinks biedt ProRail oplossingen aan voor Kamperlijntje

Het Kamperlijntje tussen Kampen en Zwolle
Het Kamperlijntje tussen Kampen en Zwolle © RTV Oost
GroenLinksfracties in Zwolle, Kampen en de Provinciale Staten zijn bezorgd dat station Stadshagen in Zwolle niet open kan. Daarom hebben de fracties ProRail enkele mogelijkheden aangeboden om treinen op het Kamperlijntje toch te laten stoppen op station Stadshagen.
Eerder deze maand werd duidelijk dat de treinen op het Kamperlijntje niet met 140 kilometer per uur kunnen gaan rijden, omdat de grond onder het spoor te zacht is. Hierdoor kan het station Stadshagen niet open. Hoe de toekomst er voor het gloednieuwe station uitziet, is nog niet duidelijk.

Oplossingen

De fracties bieden zes mogelijkheden aan om station Stadshagen te openen zonder de dienstregeling in gevaar te brengen. Bijvoorbeeld het korter laten stoppen van de treinen op de stations Zwolle, Stadshagen en Kampen door extra inzet van personeel. 
Volgens de fracties is er ook de mogelijkheid om de treinen op enkele delen van het traject wel 140 kilometer per uur te laten rijden, omdat de grond niet op alle delen van het traject zo slecht is. 
De GroenLinksfracties denken ook aan oplossingen als verstevigingsmaatregelen aan het ballastbed of een extra pendeldienst tussen de stations Zwolle en Stadshagen. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.