nieuws

Toekomstig LAKS-voorzitter Jordy Klaas uit Oldenzaal nu ook druk met eindexamen

De 17-jarige Oldenzaler Jordy Klaas maakt drukke tijden door. Niet alleen is hij vandaag begonnen aan zijn havo-examen, hij is ook druk met het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS), waarvan hij volgende maand voorzitter wordt.
Vanmorgen was zijn eerste examen. "Geschiedenis was het. Het was goed te doen. Maar ik heb inderdaad een dubbele rol, want ik ben eigenlijk met twee dingen tegelijk bezig. Dat kost allebei heel veel tijd."

'Het komt allemaal goed'

Gisteren was hij nog in Utrecht, bij de eindexamenklachtenlijn. "De minister was er en ik wilde even kijken hoe het de eerste dag verliep. Er is een coördinator die het allemaal heel goed aanstuurt, dus het komt allemaal goed, ook zonder mij."
Over het examen geschiedenis in de examenzaal van het Carmel College, locatie De Thij, heeft Jordy geen klachten. "Ging prima. Het was stil in de zaal, niet te warm en wat ik zei, goed te doen. Ik hoorde na afloop wel wat klachten dat het lang was en er te veel vragen waren."

Tussenjaar

Op 13 juni is de examenuitslag, een dag later de overdracht bij het LAKS. "Als ik slaag neem ik een tussenjaar, waarbij ik wel nog een deelcertificaat voor het VWO doen. Daarnaast zal ik me volgend jaar volledig focussen op het LAKS."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.