nieuws

Directeur Podium Hardenberg heeft nieuw plan en wil pand slopen

Podium Hardenberg
Podium Hardenberg © Twitter Podium Hardenberg
Als het aan directeur Gerrit Hoogeboom ligt, wordt het pand van Podium Hardenberg gesloopt. Hij heeft een heel ander, nieuw plan in petto voor het terrein van Podium Hardenberg. In december 2017 werd Podium Hardenberg officieel failliet verklaard, na een doorstart van nog geen jaar.
Het is definitief afgelopen met discotheek Podium Hardenberg. ''Begin dit jaar kwam bij ons het besef dat er geen toekomst meer in Podium zit", zegt Hoogeboom. ''Toen zijn we langzaam op zoek gegaan naar een passend alternatief voor het terrein, zodat we ons faillissement kunnen opheffen.'' 

Woon- en werkkavels

Hoogeboom diende bij gemeente Hardenberg een plan in voor nieuwe invulling van het terrein. Het plan? Vier woon- en werkkavels realiseren op het terrein van Podium Hardenberg.
Dat betekent dat het bestemmingsplan gewijzigd zal moeten worden. Nu zijn de gemeentelijke regels nog van toepassing die bij een horeca-terrein horen. Het bestemmingsplan zal dus eerst gewijzigd moeten worden. ''En dat zou nog wel even kunnen duren", denkt Hoogeboom. 

Zwaar weer voor discotheken

Podium Hardenberg is niet de enige discotheek die worstelde met financiële problemen en onzekerheden over de toekomst. Verschillende discotheken zijn in de laatste jaren failliet verklaard.
Ook Takens moest in 2015 definitief haar deuren sluiten. De megadiscotheek in Balkbrug begon een doorstart, maar kon het faillissement niet voorkomen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.