nieuws

Oppassen geblazen voor honden en hun baasjes aan de Mozartlaan in Hengelo

Op het eerste gezicht valt het niet op, maar wanneer je beter naar de grond kijkt, liggen er her en der stukjes glas op het hondenuitlaatveldje aan de Mozartlaan in Hengelo.
Op de ene plek zijn het kleine splinters, maar een meter verderop ligt een grote scherf. Over het gehele hondenuitlaatveldje ligt versplinterd glas. Maar hoe die daar terecht zijn gekomen, is niet bekend.

Mogelijke oorzaak?

Een rioleringsbedrijf is momenteel bezig met het verzwaren van de riolering in de wijk. Een medewerker van het bedrijf vertelt dat ze hiervoor diep in de grond moesten. "Het zou kunnen dat daarbij glas dat in de bodem zat, naar de oppervlakte is gekomen."

Probleem oplossen

De gemeente Hengelo was niet op de hoogte van het glasprobleem, maar geeft aan het zo snel mogelijk te willen oplossen. Aankomende week zal de gemeente beginnen met het verwijderen van het glas.
"We gaan er vrijwel direct mee aan de slag. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat honden of hun baasjes verwondingen oplopen door stukken glas die over het veldje verspreid liggen", aldus woordvoerder Remy Maassen. Ook gaat de gemeente op zoek naar de exacte oorzaak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.