nieuws

Afstudeerscriptie spoorloos na diefstal laptop in Nijverdal: 1000 euro voor de gouden tip

Vier maanden noeste arbeid lijkt in een klap voor niets. Student Bram Calkhoven (23) is in Nijverdal bestolen van zijn laptop met daarin zijn afstudeerscriptie. Hij heeft nu een beloning van 1000 euro uitgeloofd voor de gouden tip, terwijl de tijd begint te dringen: “Ik heb nog een maand en dan moet ik het inleveren.”
Bram Calkhoven studeert landschapsarchitectuur in Velp en klust in de weekeinden wat bij. Terwijl hij dit weekeind aan het werk was in zijn geboorteplaats Nijverdal ging het mis.

“Ik had ‘s ochtends een jerrycan met diesel om laten vallen en had daarom de ramen van mijn Mercedes bestelbus opengezet. Om de boel wat te luchten. De laptoptas lag buiten zicht, in de middenconsole onder een stapeltje jassen.”

Portemonnee ongemoeid
Terwijl Calkhoven druk bezig was, sloegen onbekenden toe. De Twentse student ontdekte de diefstal pas later. Het merkwaardige is dat de dief de portemonnee ongemoeid heeft gelaten. “En mijn laptop, een MacBook, is versleuteld. Daar kan hij dus helemaal niets mee. Dat is voor de dader eigenlijk niet meer dan wat oud ijzer.”

Regelrecht drama
Een regelrecht drama voor hem. “Mijn afstudeerscriptie gaat over het realiseren van een toekomstbestendige kustzone op Sint Maarten. Ik was daar in maart geweest om de situatie ter plaatse te bekijken.”

En Bram had nog wel telkens een back-up van zijn scriptie gemaakt. “Maar die stond op de harde schijf en zat in de laptoptas. Die is dus ook spoorloos.”

Tijd dringt
Alles lijkt nu voor niets. Want de tijd begint te dringen. “Ik heb nog een maand tijd. Dan moet ik alles inleveren.”
Vandaar dat hij nu een beloning van 1000 euro heeft uitgeloofd. “Het enige wat ik nog kan doen, is te proberen die scriptie alsnog te maken. Hoewel dat in een maandje tijd nog een hele klus wordt. Maar ik vrees dat ik weinig keus heb. Mijn oproep op Facebook wordt weliswaar volop gedeeld, maar om heel eerlijk te zijn, heb ik er een hard hoofd in dat ik die laptop ooit nog terugzie.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.