nieuws

AkzoNobel vervangt onderdelen en scherpt alarmering aan na lekkage in caverne bij Hengelo

AkzoNobel in Hengelo
AkzoNobel in Hengelo © RTV Oost / Rogier van den Berg
De manometer en het verbindingsstuk met de leiding van de caverne vlak bij Hengelo, waar vorige week honderdduizend liter zout water uit is gelekt, waren een paar weken geleden nog vervangen. Het verbindingsstuk dat toen is geplaatst was van een ander materiaal dan de grote onderdelen van het systeem en bleek niet bestand tegen de combinatie van de druk en het brakwater in de caverne.
De kapotte onderdelen zijn vervangen, ook in cavernes met vergelijkbare verbindingsstukken. Ook heeft AkzoNobel het alarmeringsregime inmiddels aangepast, om zo kleine veranderingen in bijvoorbeeld druk en flow sneller te kunnen ontdekken.
AkzoNobel kreeg veel kritiek op het alarmeringsregime, omdat het uren duurde voordat de lekkage werd ontdekt. De hoeveelheid brakwater dat was gelekt bleef namelijk onder de alarmgrens. Het bedrijf doet verder onderzoek naar technische mogelijkheden voor snellere alarmering bij problemen.
Onder meer de Statenfractie van GroenLinks en D66 in Enschede trokken stevig aan de bel over de lekkage. "Thuis accepteer je ook niet dat de boel lekt", zei Vic van Dijk van D66 vorige week.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.