nieuws

Emotioneel eerbetoon tijdens FC Twente Cup aan overleden voetbalmaatje: ‘Kippenvel’

Tijdens de jaarlijkse titelstrijd rond de FC Twente-cup was het deze keer niet de felbegeerde bokaal die centraal stond. Na afloop werd er vooral gepraat over het indrukwekkende eerbetoon aan de vorig jaar verongelukte jeugdspeler Maykel (15). Spelers vielen elkaar in de armen en er vloeiden tranen. “Kippenvel.”
Dit jaar deden er maar liefst twintig teams mee: een recordaantal in de strijd om de FC Twente Cup. Het jaarlijkse toernooi van FC Twente in het kader van het project ‘Scoren in de wijk’.

Tragisch ongeval
Maykel schreef samen met zijn maatjes van team Twekkelerveld de editie van vorig jaar op zijn naam. Enkele dagen later kwam hij op tragische wijze om het leven.
De Twekkelervelder werkte tijdens zijn stage in de haven van Enschede toen hij bij het afmeren overboord viel en bekneld raakte tussen wal en boot. Hij bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Grote impact
Maykels overlijden had grote impact. Zowel in de wijk Twekkelerveld, waar hij opgroeide, als bij voetbalvereniging Rigtersbleek. Die herdacht de omgekomen jeugdspeler uitgebreid en besloot dat de B2 en B3-teams nooit meer Maykels rugnummer zullen gebruiken.

Groot contrast

Het contrast was groot, zo vertelt begeleider Michael Spierings, jongerenwerker bij Alifa, op de website van FC Twente. “Vorig jaar wonnen we in de Grolsch Veste de FC Twente Cup. Maykel vond het geweldig om in het stadion te voetballen. Een paar dagen later moet je plotseling afscheid van hem nemen. Dat gevoel is niet in woorden uit te drukken.”

Rugnummer 6
Tijdens de FC Twente Cup stonden de Enschedese voetballers gisteren op indrukwekkende wijze uitgebreid stil bij het overlijden van hun maatje. Zo droegen ze allen Maykels nummer 6 op de borst, terwijl hij bovendien symbolisch werd uitgeroepen tot speler van het toernooi.
De teamgenoten hadden Maykels moeder uitgenodigd, die van aanvoerder Stanley de prijs van speler van het toernooi kreeg overhandigd.

Kippenvel

Ook richtte Stanley het woord aan Maykels moeder. Jongerenwerker Spierings: “Iedereen was ineens muisstil. Er waren tranen en uiteindelijk ook applaus. Heel indrukwekkend. Als ik zie hoe de jongens hiermee omgaan, hoe ze gegroeid zijn, dan ben ik daar ongelooflijk trots op. Kippenvel.”
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.