nieuws

Leerlingen Meander College Zwolle leren offline te leven

Eerstejaars studenten van hogeschool Windesheim in Zwolle besteden deze week aandacht aan socialbesitas. Bij onder meer het Meander college in Zwolle werd leerlingen uit de onderbouw duidelijk gemaakt dat er ook een leven is zonder social media.
Marjolein de Boer is een van die studenten. Een jaar geleden kickte ze af van haar verslaving. “Ik heb Instagram en Snapchat van mijn telefoon gehaald. Ik was er de hele dag mee bezig, van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat.”

Offline

De scholieren krijgen in de klas informatie over wat de gevolgen zijn van verslaving aan de social media. In de aula van de school waren allerlei offline activiteiten opgezet.

Hindernissenparcours

Ook was er een parcours met hindernissen neergelegd. De kinderen moesten, terwijl ze een bericht op hun telefoon tikten, die route lopen. Wie de meeste woorden intikte kon een prijsje winnen.

Geen problemen

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer éénderde van de jongeren zegt verslaafd te zijn aan social media. Op het Meander College is dat niet anders. Een meisje dat vertelt dat haar telefoon wel eens een week is afgepakt zonder dat ze daar problemen mee had, oogst verbazing. “Oh nee, dat zou ik nooit kunnen”, reageert een klasgenootje.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.