nieuws

Ruim duizend kinderen dansen Thriller en zingen We are the world in Hengelo

Het is één van de bekendste videoclips die ooit is gemaakt: de dansende zombies van Michael Jackson's Thriller. Vanmiddag voeren elfhonderd basisschoolleerlingen hun versie van de dans uit op de Brink in Hengelo, tijdens Thrill the world. Leerkracht Paul Schmidt is al tijden bezig met het evenement.
"Er wordt door 1163 basisschoolkinderen gedanst op Thriller", vertelt Schmidt. "Daarna gaan ze 'We are the world' zingen. Bij het derde couplet krijgen ze allemaal een rood petje op en dan vormen ze een groot rood hart. Dan is het de bedoeling dat de boodschap van liefde vanuit die kinderen de wereld in wordt gestuurd."
"Ik ben in drie weken 47 groepen langsgegaan en heb uitgelegd wat de bedoeling is. En nu gaan al die kinderen van al die scholen samen hier een bepaalde boodschap geven."
Het idee van Schmidt komt niet helemaal uit de lucht vallen. "Ik ben vanaf mijn tiende fan van Michael Jackson en die boodschap van liefde heeft me geraakt. Dat wil ik graag uitdragen en dit is een fantastische manier dat dat vanuit die kinderen gaat."
"Het evenement is al geslaagd. De kinderen hebben zo hard geoefend, maar het is natuurlijk helemaal super als het allemaal lukt."
De uitvoering van Thriller en het zingen van We are the world is vanmiddag live te zien op de Facebook-pagina van RTV Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.