nieuws

Hardenbergse broers de cel in omdat ze man die biertje omstootte bijna dood trapten

Omgestoten biertje bijna fataal
Omgestoten biertje bijna fataal © iStock
Het slachtoffer van een heftige mishandeling in het uitgaansleven van Hardenberg mag van geluk spreken dat hij het overleefde. Dat zegt de rechtbank in Overijssel die Rick en Eddie van der V., twee broers van 21 en 27 jaar uit Hardenberg, veroordeelde tot een gevangenisstraf van één en anderhalf jaar. Voor beide broers is daarvan een half jaar voorwaardelijk.
De opgelegde straffen zijn fors hoger dan twee weken geleden door het Openbaar Ministerie werd geëist. Die wilde dat jongste broer veroordeeld zou worden tot een werkstraf van 150 uur en de oudste vier maanden achter de tralies zou verdwijnen. 

Biertje omgestoten

De aanleiding van de op videobeelden vastgelegde heftige mishandeling was onschuldig. Het slachtoffer had per ongeluk een glas bier omgestoten in een poolcentrum. Ondanks dat het omgestoten biertje werd vervangen door een vers getapt exemplaar vonden de beide broer het een tijdje later toch nodig om de man die hun biertje omstootte op straat met grof geweld van zijn fiets te trappen.
Vervolgens werd er door beide broers met grof geweld ingetrapt en geslagen op het op de grond liggende slachtoffer. Een vriend die het slachtoffer wilde weghalen werd met geweld tegengehouden.

Bijna dood getrapt

De Zwolse rechters nemen het beide broers zeer kwalijk dat ze onder invloed van drank en drugs zo tekeer zijn gegaan dat ze het slachtoffer bijna dood trapten.
Volgens de rechters 'vonden verdachte en de medeverdachten het nodig om, terwijl een ieder al op weg was naar huis, hun frustratie alsnog met geweld op het slachtoffer te botvieren'. Daarmee maakten ze zich schuldig aan een poging tot doodslag.
Naast de celstraffen moeten Rick en Eddie van der V. hun slachtoffer ook nog eens 1000 euro smartengeld vergoeden. Het vonnis tegen een derde verdachte, een man uit Schoonebeek, is op dit moment onbekend.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.