nieuws

Voorstad pakt avondvierdaagse Deventer in met rood-gele Brink

De Brink in Deventer kleurt langzaam aan rood-geel. Vanavond ging de avondvierdaagse langs een ingepakte Waag en een rood-gele Wilhelminafontein. Het inpakfeest heeft alles te maken met 1250 jaar Deventer.
De wijk Voorstad-Centrum versiert het centrale plein in Deventer met enorme rood-gele sjaals. Voorstad Verbindt wil een sjaal van maar liefst 3,3 kilometer breien en inmiddels is er al 2,1 kilometer af.
Vanochtend werd de fontein op het plein al ingepakt met een rood-geel jasje en toen de avondvierdaagse vanavond over het centrum marcheerde, was ook de Waag voorzien van een rood-gele kraag.
De komende tijd ontkomen bezoekers van het centrum niet aan de rood-gele kunstwerken. Ook het beeld van Albert Schweitzer en de lantaarnpaal op het plein worden versierd met sjaals. Tweede Pinksterdag, maandag, verrijst er een gebreide adelaar op de Brink.

Record

Met de sjaal van 3,3 kilometer lang wil de wijk niet alleen een nieuw record zetten, maar de buurtbewoners ook verbinden. Meer dan 150 bewoners hebben sinds 2015 meegewerkt aan het kunstwerk.
Vanaf vandaag staan ze met hun breihuis iedere dag van 15.00 tot 21.00 uur in het centrum. Iedereen mag komen helpen met breien.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.