nieuws

Met de wensambulance naar de Alpe d'HuZes: veiling in Raalte maakt het mogelijk

Over een kleine maand beklimmen ze de Alpe d'Huez. Fietsend of lopend gaan 18 Sallanders op 7 juni samen 50 keer de berg op voor het goede doel. Om geld op te halen organiseerde de groep vandaag een fiets- en wandeltocht in Raalte, met een bijzondere veiling als afsluiter.
Voor Café Neuf worden vanavond zo'n zestig kavels geveild voor het goede doel. Een splinternieuwe mountainbike, een tuinstoel en een tegoedbon voor een middagje pitch en putt, op alles kan een bod uitgebracht worden. Allemaal mooie artikelen, maar er is één veilingstuk dat er met kop en schouders bovenuit steekt. 

Klapstuk
De Twentsewens Ambulance stelt vanavond namelijk niet één, maar twee bijzondere prijzen ter beschikking. Eén rit in Nederland en één rit naar Frankrijk, op 6 en 7 juni. Zodat iemand die chronisch of terminaal ziek is de kans krijgt om een familielid of vriend aan te moedigen bij het beklimmen van de Alpe d'Huez. 
Het klapstuk van de avond, de rit met de Twentsewens Ambulance, is uiteindelijk door zo'n veertig enthousiaste bezoekers van de veiling samen gekocht. "Dat je hiermee iemand kan helpen, daar krijg je een enorm warm gevoel van", zegt één van bieders. En dat niet alleen, het levert Team Salland ook een mooi bedrag. Alle veertig mensen legden 25 euro neer voor de wens, wat Team Salland in totaal 1000 euro oplevert. 

Laatste wens

De wensambulance biedt mensen die langdurige ziek zijn professioneel en comfortabel liggend vervoer aan voor een wens of behoefte. Daarvoor heeft de stichting diverse ambulances en een aantal verpleegkundigen en artsen die de patiënten begeleiden tijdens de ritten. 
Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeen brengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ beklimmen zij op één dag tot maximaal zes keer per persoon de Alpe d'Huez. De eerste editie vond plaats in 2006 en werd geïnitieerd door Coen van Veenendaal en Nawien Agterhorst.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.