nieuws

Omgebrachte Zwollenaar in stukken onder de vloer teruggevonden

Onderzoek aan de Van Zuylenware in februari dit jaar
Onderzoek aan de Van Zuylenware in februari dit jaar © NewsUnited/Stefan Verkerk
De omgebrachte Deniz uit Zwolle blijkt onder gruwelijke omstandigheden te zijn teruggevonden. De 38-jarige Turk lag in stukken onder de vloer van het huis van verdachte Mark de G.
Dat het stoffelijk overschot van Deniz in meerdere delen is ontdekt, blijkt zo ongeveer een publiek geheim in de kleine Turkse gemeenschap van Zwolle.

Nadat het slachtoffer eerder dit jaar een week lang werd vermist, werd zijn ontzielde lichaam teruggevonden in een huis aan de Zuylenware in Zwolle-Zuid.

Meerdere bronnen

Binnen de Turkse gemeenschap werd vervolgens al vrij snel bekend dat het lichaam in meerdere stukken onder de vloer is gedumpt. Dat verklaren meerdere bronnen uit de hechte Turkse gemeenschap onafhankelijk van elkaar tegenover journalisten van RTV Oost.
“Het is een verhaal dat je overal in onze gemeenschap hoort”, zegt een van hen. “Ik kende hem overigens niet persoonlijk. En daar ben ik eigenlijk wel blij om. Want als je in dit soort kringen verkeert, kan het blijkbaar op deze manier met je aflopen.”

Doodsoorzaak onbekend

Onduidelijk is overigens nog op welke wijze Deniz, vader van drie kinderen, om het leven is gebracht.

Het huis waar het lichaam is teruggevonden, werd bewoond door Mark de G., een jeugdvriend van het slachtoffer. Deze vader van twee kinderen heeft een eigen bedrijf in deuren. Mark de G. moet volgende week een eerste keer voor de rechtbank verschijnen.

Geen commentaar
Zijn advocaat weigert commentaar en verwijst naar deze strafzitting. Ook het openbaar ministerie wil in aanloop naar de rechtszaak niet reageren.
Verdachte Mark de G.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.