nieuws

Mathilde (17) doneert haar lange lokken voor Kika

De 17-jarige Mathilde van Hattum gaat helemaal kaal. Voor Kika haalde ze de afgelopen weken ruim duizend euro op, in ruil daarvoor gaat vrijdagmiddag de tondeuse over het hoofd.
"Het streven was honderd euro, maar afgelopen woensdag sloeg de teller al door de duizend euro. Tien keer meer dan verwacht." Mathilde van Hattum uit Enschede wil zich graag inzetten voor een betere wereld, dus haalde ze de afgelopen tijd geld op voor Kika. De tegenprestatie is haar lange lokken: die gaan er af.
Signaal naar iedereen
In haar eigen omgeving is kanker niet echt aanwezig. Gelukkig maar, stelt de 17-jarige vwo-leerlinge. Het weerhoudt haar er echter niet van zich in te zetten voor het goede doel: "Ik wil ook aan andere mensen laten zien dat je belangeloos iets goeds kan doen. Het gaat niet om jezelf."
Vrijdagmiddag gaat het gebeuren, dan halen haar vriendinnen de tondeuse over haar hoofd. Toch best spannend, geeft ze toe: "Lijkt me wel apart om mezelf straks in de spiegel te zien. Maar dat heb ik er graag voor over. Ik wil vooral mensen inspireren." De afgeschoren lokken doneert ze aan Toupin, dat er een pruik van maakt.
Live te volgen
De onbaatzuchtige actie van Van Hattum is live te volgen op Facebook en op haar Instagram-pagina. Doneren kan op haar speciale Bald for Buddys-pagina op de Kika-website.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.